donderdag 29 maart 2012

Thursday Challenge: Three

De Thursday Challenge van vandaag is : THREE (Triplets, Trio, Triptych, Triangle,...)

Toen ik deze Flamingo's in de dierentuin zag afgelopen zondag moest ik meteen aan de opdracht van deze donderdag denken. De flamingo's lijken wel aan yoga te doen. Het grappige is dat de hele troep flamingo's in soortgelijke houdingen lagen of stonden en er 1 flamingo helemaal vooraan in een soort 'Zen master' houding stond. Net of hij het voor stond te doen. Ik vind het knap, je moet het maar kunnen. En dan die knieën die de andere kant op knikken ook nog! Hou dat maar eens lang vol! ;-)

Namasté.




De Zen Master



© KH

woensdag 28 maart 2012

In the Zoo: Bush Birds

In Burger's Zoo is de Burger's Bush. Een nagebootst oerwoud waar ook dieren leven. Het is er 'lekker' warm. Tropisch dus. De mooiste vogels vliegen er rond.









© KH

maandag 26 maart 2012

In the Zoo: luieren in de zon

Gisteren zijn we een dagje naar de dierentuin geweest. Dat blijft leuk voor jong en oud. Door het mooie weer was het druk, gezellig druk. En dieren zijn toch net mensen he. Ook bij dieren is het zo: Is het een zonovergoten dag, hup de zon in en lekker lui liggen.
Niet allemaal, er waren er ook een paar bereid te poseren. Maar dat is voor later deze week: Eerst de luie zonnebadende dieren:

Sri Lankaanse Panter



Twee slapende aapjes in de zon:



Chimpansees zijn echt net mensen: Die op de boomstam had net voor ik knipte zijn armen onder zijn hoofd gevouwen:



Rotschild Giraffe:



© KH

vrijdag 23 maart 2012

Thursday Challenge: Green

Beetje laat in de gaten dat gisteren de challenge was, maar alsnog: de opdracht luidt:
"GREEN" (Fruit, Vegetables, Animals, Clothing, Vehicles,...)

Meteen moest ik denken aan mijn foto van 2 jaar geleden van de Groene Gaasvlieg die op mijn arm landde. Vreemd beest zo van dichtbij maar wel mooi om te zien: 

 

Vier vleugels heeft hij ook nog, en doorzichtige. Apart beest. 

 

© KH

woensdag 21 maart 2012

Anemonen

Anemonen, ik hou er zo van. Na Ranonkels zijn het mijn tweede soort lievelingsbloemen. Het komt ook omdat een lieve vriendin van ons een nickname had die Anemoon was. Haar lievelingsbloemen waren dan ook Anemonen. Ze overleed een paar jaar geleden aan de gevolgen van kanker. En iedere keer als ik anemonen in huis heb, komt er ook een klein vaasje bij haar foto te staan. Voor Anemoon.
Het zijn ook dankbare bloemen om te fotograferen maar ja, welke bloem is dat nou niet?

Deze foto's maakte ik vanmorgen met mijn gsm, een HTC Cha Cha. Wat maakt die een prachtige foto's eigenlijk zeg! Hoef er niets aan bij te schaven! Geweldig!









© KH

maandag 12 maart 2012

Rietgors en Nijlgans

Wat hoorden we toch? *Priet Priet* De riethalm boog heen en weer op het gewicht van een klein vogeltje. *priet priet* ging het weer. Ik zoomde mijn camera in en zag het 'priet-priet' vogeltje zoals we het noemden.



*priet priet* Bleek niks meer en minder dan een Rietgors te zijn. Te vroeg in  het seizoen om zijn mooie zang prijs te geven, wij moesten genoegen nemen met *priet priet*. Graag. Geeft niet. Ik kom wel een keer terug. Dit was al geweldig! Voor een vogelliefhebber als ik. Helemaal happy.

Zeker toen er ook nog deze schoonheid op het weiland ernaast neerstreek:



Wat kijk je nou he? Ja ik ben een nijlgans, dus? Wat moet je van me?
Mooi he. Vogels... Geniet er zo van...

© KH